Απόσπασμα από την εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” στο ΣΚΑΙ TV
April 1, 2024
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
April 6, 2024

Εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια»

🇪🇺 Χθες συμμετείχα, μαζί με συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ευρωβουλευτής κ. Elena Kountoura με θέμα απόδοση δικαιοσύνης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
👉 Σε παρέμβαση μου ενώπιον των εκπροσώπων της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και της Προέδρου της επιτροπής μεταφορών TRAN, του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισα ότι η απόπειρα συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών για το σιδηροδρομικό ατύχημα, δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, του Σεπτεμβρίου του 2023, το οποίο επισημαίνει την ανυπαρξία σχεδίων ασφαλείας και την πλήρη σύγχυση αρμοδιοτήτων που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή ώστε η Ελλάδα να συμμορφωθεί επιτέλους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.
🤝 Σε συνομιλία μου με τραγικούς γονείς του δυστυχήματος, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με ομιλίες και παρεμβάσεις, τόνισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρίσκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα τους μέχρι να χυθεί ι άπλετο φως στην υπόθεση και όλοι οι ένοχοι να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο.