Απόσπασμα από την εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” ΣΚΑΙ TV 16/05/24
May 16, 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
May 18, 2024

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα τις αυθαίρετες, πολύωρες, καθημερινές διακοπές ρεύματος σε Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς στο Νομό Κιλκίς με ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ.

🏛️ Σήμερα συζητήθηκε στην Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση μου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα τις αυθαίρετες, πολύωρες, καθημερινές διακοπές ρεύματος σε Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς στο Νομό Κιλκίς με ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ.
👉 Ρώτησα τον αρμόδιο Υπουργό γιατί οι παραγωγοί ρεύματος του Κιλκίς υφίστανται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους παραγώγους σε όμορους νόμους και επιπλέον ζήτησα απάντηση στα εξής:
1️⃣ Ποιες ενέργειες θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της αυθαίρετης διακοπής παροχής ρεύματος στο δίκτυο; Πως θα αρθούν οι παράνομες και αντισυμβατικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων και της περιουσίας των παραγωγών❓
2️⃣. Με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας για την τεράστια οικονομική ζημία που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα εξαιτίας του προβλήματος που δεν αποτελεί δική τους ❓