Εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στο OPENTV
December 11, 2023
Ομιλία για το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2024
December 14, 2023

Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται ο Νομός Κιλκίς από την κακή λειτουργία του ΚΤΕΛ Κιλκίς

👉🚎🚍 Χθες συζητήθηκε στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση μου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Νομού Κιλκίς από την κακή λειτουργία του ΚΤΕΛ Κιλκίς.
❌ Πολλά χωριά του νομού όπως ο Ευρωπός, η Μεσιά και ο Άγιος Πέτρος εξυπηρετούνται με ένα μόνο δρομολόγιο μετ’ επιστροφής από Δευτέρα έως Παρασκευή το οποίο δεν διευκολύνει καν τους εργαζόμενους στα αστικά κέντρα να γυρίσουν
στα σπίτια τους γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τα ωράρια εργασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο και καμία σύνδεση με τα χωριά αυτά.
❌ Την ίδια στιγμή, άλλα χωριά όπως οι Εύζωνοι, ο Άσπρος, η Κορώνα και η Ποντοηράκλεια, Λιμνότοπος, Σιταριά έχουν αποκοπεί πλήρως από τα αστικά κέντρα, καθώς δεν πραγματοποιούνται καθόλου δρομολόγια από και προς αυτά.
‼️ Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για χωριά αποκομμένα, για δρομολόγια που σταμάτησαν από την αρχή της πανδημίας και δεν επανήλθαν ποτέ, άρα ουσιαστικά καταργήθηκαν, για λεωφορεία που περνούν στη χάση και στη φέξη, υπερφορτωμένα από κόσμο, που
ταξιδεύουν στην παλιά Εθνική Οδό για τη Θεσσαλονίκη γεμάτα όρθιους επιβάτες άρα με υψηλότατο κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα.
😢 Δυστυχώς οι απαντήσεις που λάβαμε από την αρμόδια υφυπουργό δεν μας έπεισαν για την διάθεση της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα.
👉 Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε μέχρι οι κάτοικοι του Νομού Κιλκίς να έχουν το επίπεδο των συγκοινωνιών που δικαιούνται!