ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
May 23, 2024
Περιοδεία με την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου σε όλο τον νομό Κιλκίς.
May 25, 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

👉 Κατέθεσα στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων εκπαιδευμένων ιατρών, από ιατρικές πράξεις εφαρμογής υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox)

🔻 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δημιουργούνται προσκόμματα στην εφαρμογή των θεραπειών από εξειδικευμένους ιατρούς μέσω της εισαγωγής κριτηρίων χρήσης για αισθητικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς.

💉 Ως αποτέλεσμα η εφαρμογή Botox και υαλουρονικού οξέος επιτρέπεται πλέον σε ιατρούς ελάχιστων και πολύ συγκεκριμένων ειδικοτήτων ενώ αποκλείονται οι ιατροί όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων, ανεξάρτητα από το αν έχουν εξειδικευτεί στην Αισθητική Ιατρική και διενεργούν ιατρικές πράξεις με Botox και υαλουρονικό οξύ νόμιμα εδώ και χρόνια.

👉 Τονίζω στην ερώτηση μου, ότι σε κανένα άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαγορεύεται η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και Botox από εξειδικευμένους ιατρούς ούτε αποτελεί προνομιακό πεδίο για ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

👉 Η εγκύκλιος προσβάλλει τα δικαιώματα χιλιάδων ιατρών και έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Ιατρική Κοινότητα καθώς εξυπηρετεί συντεχνιακές πρακτικές.