Απόσπασμα από την εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” στην ΕΡΤ1 στις 13.03.24
March 13, 2024
Υποδοχή στο Κιλκίς της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κυρίας Έλενας Κουντουρά.
March 16, 2024

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Αξονικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

❗Το ποτήρι ξεχείλισε με την υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς.
⚖️ Σήμερα μετέβην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς όπου συναντήθηκα με την αρμόδια Εισαγγελέα.
🔺 Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Αξονικού Τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.
👉 Λαμβάνω καθημερινά, αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών, σχετικά με το ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου δε λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα ούτε 7 ημέρες την εβδομάδα.
👉 Συγκεκριμένα, μου αναφέρεται ότι υπάρχουν αργίες κατά τις οποίες δε διενεργούνται καθόλου αξονικές τομογραφίες αλλά και καθημερινές, κατά τις οποίες ο αξονικός τομογράφος σταματά να λειτουργεί μετά τις 15:00.
👉 Βάσει αυτών και σε συνέχεια Επίκαιρης Ερώτησης που είχα καταθέσει για το ίδιο θέμα στη Βουλή, ζήτησα τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ευθυνών, στο βαθμό που η συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Αξονικού Τομογράφου επιτρέπει την έκθεση των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε παράνομο κίνδυνο.