Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας και Βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρήλου και του αν. Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Κιλκίς Πέτρου Παππά.
June 3, 2024
Απόσπασμα από την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΡΤ1 10 06 24
June 10, 2024

Κοινή ερώτηση Ράνιας Θρασκιά και Πέτρου Παππά.

🤝 Κοινή ερώτηση Ράνιας Θρασκιά και Πέτρου Παππά: «Άλυτα κτιριακά προβλήματα και χρόνιες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές υποβαθμίζουν τη δημόσια εκπαίδευση στο νομό Κιλκίς»

👉 Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα τα προβλήματα και τις ελλείψεις σχολικών κτιρίων στο Κιλκίς, κατέθεσαν η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Παιδείας, Ράνια Θρασκιά και ο βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας, Πέτρος Παππάς.
🔺 Η ερώτηση που συνυπογράφεται από 12 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αφορά:
👉 Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε δυο διαφορετικά κτίρια, με απόσταση το ένα από το άλλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται, καθώς το κτίριο του σχολείου παραμένει κλειστό για λόγους στατικής επάρκειας.
👉 Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης, σε χώρο ακατάλληλο που δεν μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες των μαθητών.
Το 1ο και 3ο Γυμνάσιο, όπως και το 1ο Γενικό Λύκειο, τα οποία ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο μαθητών ανά τμήμα.
🤝 Η Ράνια Θρασκιά, αν. Τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Παππάς, αν. Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Κιλκίς, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς
❓ Τι πρόβλεψη υπάρχει για να λυθούν τα κτηριακά προβλήματα;
❓ Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποιο δημοσιονομικό ποσό προβλέπεται για την κατασκευή νέων και σύγχρονων σχολικών μονάδων;
❓ Ποια πρόβλεψη υπάρχει για την αποσυμφόρηση των υπεράριθμων σε μαθητές σχολικών μονάδων;