Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.
February 12, 2024
Κοπή Βασιλόπιτας της Διοίκησης της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς.
February 17, 2024

Ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων για την ισότητα στον Πολιτικό Γάμο.

🏛️“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την επέκταση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για όλα τα πρόσωπα, είναι μια ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία.
🌈 Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να θεραπεύσει και να τακτοποιήσει νομικά, μια πραγματικότητα, που υφίσταται στις ανθρώπινες κοινωνίες, από τις απαρχές της ύπαρξης του ανθρώπου στον πλανήτη και θα συνεχίσει να υφίσταται στο διηνεκές. Την πραγματικότητα της συντροφικής συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου. Συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει. Επιλέγαμε να μην το βλέπουμε, επιλέγαμε να κωφεύουμε στα αιτήματα τους και να θέτουμε στο περιθώριο την ομάδα αυτή των ανθρώπων
♀️♀️♂️♂️ Στην ίδια πόλη που πριν από 2500 χρόνια το δικαίωμα στην συναπόφαση πέρασε στους πολλούς, στην ίδια αίθουσα που το 1952 θεπίστηκε το δικαίωμα της ψήφου για τις γυναίκες, παρά τις αντιρρήσεις των βουλευτών των ιδίων παρατάξεων, που οι ομοϊδεάτες διάδοχοι τους βρίσκονται και σήμερα στην αίθουσα. Στην ίδια αίθουσα που το 1982 θεσπίστηκε το δικαίωμα του πολιτικού γάμου, για άτομα του αντίθετου φύλου και θεσπίστηκε νομικά η ισότητα των δύο φύλων. Στην ίδια αίθουσα που το 2015 από την κυβέρνηση του Σύριζα-ΠΣ θεσπίστηκε το δικαίωμα της σύναψης συμφώνου συμβίωσης για όλα τα άτομα, σήμερα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συζητάμε την ένταξη της Ελλάδας στην ομάδα εκείνη των πραγματικά δημοκρατικών χωρών, που αναγνωρίζουν σε όλους τους πολίτες τους, καθεστώς ισονομίας.
……..
👉 Παρά τις ατέλειες του νόμου, όπως είπα και στην αρχή της ομιλίας μου, σήμερα γίνεται ένα γενναίο βήμα για την εμπέδωση της ισονομίας στην Ελλάδα.
👉 Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι συμπολίτες μας, τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά παιδία τους, αποκτούν τα δικαιώματα που έχουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες τους.
🗳️ Η ιστορία θα γράψει την καθεμία και τον καθένα από εμάς που θα πούμε ναι στο αυτονόητο. Η ιστορία θα γράψει, με μελανά γράμματα και όλες εκείνες και όλους εκείνους από εσάς που θα αρνηθείτε με την ψήφο σας, από φόβο, άγνοια ή σκοπιμότητα σε ένα παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει με δυο γονείς, σε έναν συνάνθρωπό σας το δικαίωμα να έχει τα ίδια δικαιώματα με εσάς!
👉 Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο. Αυτό που θα κάνει τις επερχόμενες γενιές να σας κοιτούν με θαυμασμό!
😀 Με υπερηφάνεια, πολύ μεγάλη υπερηφάνεια, υπερψηφίζω το παρόν νομοσχέδιο!”