Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Κιλκίς
March 27, 2023
Οι αναπτυξιακές ανάγκες του Ν. Κιλκίς
April 4, 2023

Επίσκεψη στα χωριά και στις πόλεις του Κιλκίς

Λεπτομέρειες Άρθρου:

Άρθρο

Επίσκεψη στα χωριά και στις πόλεις του Κιλκίς


 

🔺 Ακούμε τον κόσμο στα χωριά και στις πόλεις όλου του Κιλκίς:

📌 Στους Άνω και στους Μέσους Αποστόλους κόσμος διαμαρτύρεται για την ποιότητα του νερού που παρά τις τόσες υποσχέσεις ετών απ' όλους τους πολιτικούς, παραμένει ακατάλληλο για πόση, αναγκάζοντας τους κατοίκους στην κοστοβόρα λύση της αγοράς εμφιαλωμένου νερού.

📌 Στους Κάτω Αποστόλους ο κόσμος επισημαίνει την έλλειψη χώρου στο νεκροταφείο, γεγονός που αναγκάζει τους κατοίκους σε διπλές και τριπλές χρήσεις του ίδιου μνήματος.

📌 Στο παλιό Γυναικόκαστρο οι κάτοικοι εξέφρασαν την μεγάλη στεναχώρια τους για την εγκατάλειψη του τόπου και την μη ανάδειξη του σπουδαίου Βυζαντινού οχυρού που δεσπόζει πάνω από το χωριό.

📌 Στο νέο Γυναικόκαστρο ακούσαμε για την εγκατάλειψη των λουτρών της Πικρολίμνης, μια σπουδαία επενδυτική ευκαιρία που αφέθηκε να ρημάζει.

📍 Στο Καμπάνη οι αγροκτηνοτρόφοι δυσκολεύονται πολύ με την υψηλή τιμή των λιπασμάτων και την μη δίκαια φορολόγηση των χαμηλών τζίρων.

📍 Στον Γαλλικό η μη ύπαρξη ΚΤΕΛ για την μετακίνηση των κατοίκων στο Κιλκίς, η παρακμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και η αφύλακτη διάβαση του τρένου είναι μερικά από τα θέματα που μας μετέφεραν οι κάτοικοι.

📍 Στην Νέα Σάντα συζητήσαμε για τον πολύπαθο οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς που παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις του παλιού τοπικού πολιτικού προσωπικού, δεν ολοκληρώνεται εδώ και δεκαετίες, έχοντας γίνει θλιβερότερο ανέκδοτο και από το Μετρό Θεσσαλονίκης!

📍 Στην Ποντοηράκλεια είδαμε και συζητήσαμε με πολύ κόσμο και νεολαία που στηρίζει τα μαγαζιά στην πλατεία του χωριού.

📍 Στο Μικρόδασος επισκεφτήκαμε την νέα επιχείρηση ενός μετανάστη 2ης γενιάς που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα από την Γερμανία και να ζήσει την ζωή του, παρά τις δυσκολίες, εδώ.

📍Στην Πλατανιά, παρότι η λειτουργία των σχολείων δίνει ζωή στο χωριό, ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ανεργία και την εγκατάλειψη.

📌 Καταλήξαμε όπως πάντα, στην πόλη του Κιλκίς, τα προβλήματα του οποίου είναι έντονα και τόσα, που ο χώρος δεν είναι αρκετός να τα απαριθμήσουμε.