Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός και διδάκτορας υποψήφιος με την Κ. Νοτοπούλου
April 23, 2019
Η ιατρική… εκλογές δεν κοιτά
May 23, 2019

Πέτρος Παππάς: Η πόλη που πρέπει να βγει από τη σκιά

Πληροφορίες Άρθρου:

 
Άρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου
Tου Πέτρου Παππά*

Είναι κοινός τόπος ότι οι Θεσσαλονικείς θέλουμε μια πόλη καθαρή, ασφαλή, φωτισμένη και λειτουργική, για όλους τους πολίτες της.

Η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, οι σωροί από σκουπίδια, οι γεμάτοι συνθήματα τοίχοι των κτιρίων και τα πολλά αδέσποτα στους δρόμους της πόλης μας αποτελούν φαινόμενα που συναντάμε και μας ενοχλούν καθημερινά.

Δεν δίνουμε, ωστόσο, τη σημασία που πρέπει στον «ελέφαντα στο δωμάτιο».

Ζούμε σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται, δεκαετίες τώρα, ως «συμπρωτεύουσα», ως «δεύτερη μεγαλύτερη», ενώ και ιστορικά ήταν πάντοτε η «συμβασιλεύουσα», αιώνια ετεροπροσδιορισμένη από κάποιο άλλο κέντρο.

Χρέος της νέας δημοτικής αρχής είναι να εμπνεύσει στους Θεσσαλονικείς το όραμα και την πίστη ότι μπορούν να ξεχωρίσουν.

Δικαιούμαστε -και πρέπει να ονειρευτούμε- μια πόλη αυτόφωτη και σπουδαία. Μια πόλη με νέα αρχιτεκτονικά τοπόσημα, με ολοκληρωμένες κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες για τους δημότες, πάρκα αθλητισμού και μουσικές μπάντες στις πλατείες της. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε μια πόλη που θα προσφέρει θεματικούς αρχαιολογικούς περιπάτους και θα προωθεί ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα προς προορισμούς παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως ο Όλυμπος, η Βεργίνα και το Δίον.

Η νέα διοίκηση του δήμου οφείλει να μεριμνήσει για την ανάδειξη των μνημείων όλων των πολιτισμών που πέρασαν από την πόλη κατά τη μακραίωνη ιστορία της. Με σύγχρονο φωτισμό, αλλά και προστατεύοντάς τα από βανδαλισμούς, έχουμε χρέος να κάνουμε γνωστά σε όλο τον κόσμο τα ρωμαϊκά, τα βυζαντινά, τα εβραϊκά και τα οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Η πόλη χρειάζεται νέα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, αλλά και ανασχεδιασμό των ήδη υπαρχόντων, ώστε να παραμένει πολιτισμικά ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρέπει να πιστέψουμε σε μία Θεσσαλονίκη που θα αναγεννηθεί ριζικά και θα πρωτοπορήσει σε τομείς όπως η ανακύκλωση, η σύγχρονη τεχνολογία και η γαστρονομία.

Με την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, αλλά και με την καλύτερη φωταγώγηση προβληματικών περιοχών του κέντρου, ο δήμος έχει υποχρέωση να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η πόλη δεν πρέπει να επιστρέψει στο κακό παρελθόν της, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Σε όλους εκείνους τους βετεράνους της πολιτικής που, έχοντας διοικήσει το δήμο αλλά και το κράτος από διάφορες θέσεις, θέλουν τώρα να γυρίσουν την πόλη στο κακό, συντηρητικά φοβικό παρελθόν της.

Η παράταξή μας, η «Θεσσαλονίκη-ΜΑΖΙ» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου, υπόσχεται να εργαστεί για μία Θεσσαλονίκη, που θα βγει οριστικά από τη σκιά.

Προσωπικά, θέτω για πρώτη φορά τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ουδέποτε υπήρξα μέλος κάποιου κόμματος ούτε κατείχα δημόσιο αξίωμα. Είμαι κι εγώ, όπως όλοι οι συμπολίτες μου, ένας πολίτης αυτής της πόλης που, μετά τις σπουδές μου, εργάστηκα για περισσότερα από δέκα χρόνια ως γιατρός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε απαιτητικές θέσεις ευθύνης.

Έχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και των συμπολιτών μου.

*Ο Πέτρος Παππάς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου