Ο Πέτρος Παππάς στο δελτίο ειδήσεων του PELLA TV στις 15/10/21
October 15, 2021
Συνέντευξη στην εκπομπή “Αναλύσεις” στον ATLA TV
October 29, 2021

ΕΣΥ / Αυταρχισμός και προσβολές σε γιατρούς που αναδεικνύουν τις ελλείψεις

Λεπτομέρειες Άρθρου:

 
Ρατσιστή που συμμετείχε σε ρατσιστική εκδήλωση χαρακτήρισε την παρουσία του διευθυντή του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κιλκίς η διεύθυνση του νοσοκομείου

Αιτία διαπόμπευσης και επίθεσης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς έγινε η συμμετοχή του διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πέτρου Παππά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε εκδήλωση στις 15 Σεπτεμβρίου με ομιλητές τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τη βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου και αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ελλείψεις του νοσοκομείου.

Λίγες μέρες αργότερα, το Δ.Σ. του νοσοκομείου απέστειλε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του γιατρού. Σύμφωνα με το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών, πρόκειται για ένα κείμενο γεμάτο αυταρχισμό, ανακρίβειες, ειρωνείες και προσβολές.

Το Δ.Σ. του αποδίδει τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του «ρατσιστή» και ευρισκόμενου σε «ρατσιστικό παραλήρημα», επειδή εξέφρασε την άποψη ότι στις διοικήσεις των νοσοκομείων διορίστηκαν άνθρωποι με επαγγέλματα άσχετα προς την Υγεία. Πάντως, το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνει ότι ο διοικητής τού Νοσοκομείου Κιλκίς είναι γυμναστής. «Μήπως ξεχνούν οι διορισμένοι στο Δ.Σ. ότι η άποψη που διατύπωσε ο Πέτρος Παππάς αποτελούσε όχι μόνο προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ., αλλά αποτελεί και διεθνή πρακτική στη διοίκηση υπηρεσιών Υγείας; Αν τολμούν λοιπόν ας αποκαλέσουν ως ρατσιστικό και το κόμμα που τους διόρισε» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Μέτωπο, όλη η ανακοίνωση του Δ.Σ. βρίθει από ανακρίβειες. Παρά τους ισχυρισμούς του Δ.Σ., η παντελής έλλειψη γραμματείας από το ΤΕΠ καθιστά αδύνατη την κεντρική καταγραφή των προσερχομένων ασθενών, τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής παραπεμπτικογραφίας, την παρακολούθηση του χρόνου αναμονής των ασθενών και τη συνολική παρακολούθηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Παρά τους κομπασμούς τους, η Αρχή Διαφάνειας που επισκέφτηκε το νοσοκομείο δεν ζήτησε ποτέ τη γνώμη του διευθυντή ΤΕΠ ούτε του προέδρου της ΕΝΙΚ. Παρά τις διαψεύσεις τους, το ασανσέρ που οδηγεί τους ασθενείς στο ΤΕΠ Covid αποτελεί υγειονομική βόμβα, το σταθερό ακτινολογικό μηχάνημα είναι διαθέσιμο μετά τις 12 το μεσημέρι για τους προσερχόμενους στο ΤΕΠ Covid, το οποίο δεν παύει να βρίσκεται πολύ μακριά από το κυρίως ΤΕΠ. Παρά τις αερολογίες τους, καμία άγονη θέση γιατρού ΤΕΠ δεν προκηρύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η εργασιακή εκμετάλλευση των ειδικευομένων, η ελλιπής εκπαίδευσή τους και η ανάθεση σε αυτούς δύσκολων διακομιδών είναι κοινή πρακτική.

Τέλος, η ανακοίνωση κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου για μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε κριτική, την ώρα που δείχνει πόσο «τιμά» τους εργαζόμενους αποκαλώντας την αίθουσα που χρησιμοποιούσαν για τις συγκεντρώσεις τους ως «αίθουσα συνδικαλιστικών συνευρέσεων».