Η εξειδίκευση της Επείγουσας Ιατρικής – Ο ρόλος των Γενικών Ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών- ΟΜΙΛΙΑ
September 27, 2020
Greece’s ineffective handling of Lockdown 2.0: ‘The king is naked’
December 11, 2020

Πέτρος Παππάς / SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς – «Δεν υπάρχει ΜΕΘ, εξετάζουμε ύποπτα περιστατικά στον διάδρομο»

Λεπτομέρειες Άρθρου:

 
Ο διευθυντής στο Τμήμα Επειγόντων του νοσηλευτικού ιδρύματος περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στο Γ.Ν. Κιλκίς

«Διασωληνωμένοι ασθενείς σε απλές κλίνες, ελλείψει ΜΕΘ, διακομιδές από μη ειδικευμένο προσωπικό, σε μη ασφαλείς συνθήκες. Έχουν μείνει μόνο δύο αναισθησιολόγοι, οι άλλοι νοσούν. Δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας τεστ covid, τα στέλνουμε στην Θεσσαλονίκη, κι αυτό σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και διασπορά. Έχουμε μία καθαρίστρια για τρία τμήματα covid και μη covid». Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς περιέγραψε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο Πέτρος Παππάς, διευθυντής στα επείγοντα περιστατικά του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για κακής ποιότητας προστατευτικά μέσα, έλλειψη κατάλληλων χώρων διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων και κλινών ΜΕΘ αλλά και για συνεχή μείωση του προσωπικού καθώς τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς αυτή τη στιγμή νοσούν, την ώρα που οι προσλήψεις τις οποίες είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Ο διευθυντής τόνισε ότι δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση οι εισηγήσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της πανδημίας - που ήταν γνωστό ότι έρχεται - με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο καθημερινά μπαλώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει σύντομα τις πραγματικές ευθύνες που της αναλογούν, θα ζήσουμε έναν δραματικό χειμώνα που θα ξεπεράσει και την χειρότερη φαντασία.