Συνέντευξη στη Λέλα Κεσίδου – 102FM Ρ.Σ.Μ. της ΕΤ3
June 15, 2019
Το Ε.Σ.Υ την επόμενη μέρα μετά τον κορωνοϊό, του Πέτρου Παππά, Διευθυντή Τ.Ε.Π Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
March 23, 2020

O Πέτρος Παππάς διευθυντής του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Πληροφορίες Άρθρου:

 
Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορούσε στη στελέχωση 520 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων της χώρας.

Μία από αυτές τις θέσεις στελεχώθηκε στο ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς από τον γιατρό, διδάκτωρ Ιατρικής, Πέτρο Παππά, ο οποίος σήμερα ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή. Ωστόσο πριν λίγο καιρό, ο κ. Παππάς έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη καθώς ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο ανασχεδιασμός των ΤΕΠ στη χώρα είναι η πρώτη συγκροτημένη παρέμβαση στον Τομέα των Επειγόντων Περιστατικών, από ιδρύσεως του ΕΣΥ, η οποία όπως εξηγεί στο Grtimes.gr ο Θεόδωρος Ρεβενάκης, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, «αναμένεται να αλλάξει ριζικά το τοπίο, στο βαθμό που θα συνοδευτεί με ένα ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΤΕΠ σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Παππάς είναι ένας από τους τέσσερις γιατρούς που θα στελεχώσουν τη νέα λειτουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κάνει το υπουργείο Υγείας.

«Η υποβολή αιτήσεων γι΄ αυτήν την προκήρυξη ήταν από 10/4/18 – 27/4/18. Η διαδικασία καθυστέρησε αρκετά. Σήμερα προσλήφθηκε ο κ. Παππάς που είναι ιατρός γενικής ιατρικής με εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική και περιμένουμε άλλα τρία άτομα. Βάση του σχεδιασμού που έχει κάνει το Υπουργείο, τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή η νέα λειτουργία των ΤΕΠ. Δηλαδή, στα επείγοντα πλέον δεν θα είναι ο εκάστοτε εφημερεύον γιατρός. Θα γίνεται η λεγόμενη διαλογή, διαχωρισμός ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί ο καθένας να “βαφτίζει” ένα περιστατικό ως επείγον κατά βούληση. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθούν οι ώρες αναμονής των ασθενών και θα υπάρχει καλύτερη κατεύθυνση των πολιτών ως προς την ιατρική ειδικότητα που χρειάζονται», εξηγεί ο κ. Ρεβενάκης.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς περιγράφει πως με την πρόσληψη του κ. Παππά αρχίζει στην ουσία να λειτουργεί το ΤΕΠ με τον νέο τρόπο για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. «Σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί μόλις προσληφθούν και οι άλλοι τρεις γιατροί».

Ο κ. Παππάς μέχρι χθες εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, διαγράφηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής και σήμερα εντάχθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Εξηγεί στο Grtimes πως «Η οργάνωση αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) σε όλη τη χώρα και η στελέχωσή τους με ιατρούς με εμπειρία και εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική, αποτελεί τομή στην παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη. Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Ε.Σ.Υ, η υποδοχή και η αντιμετώπιση των οξέων κι επειγόντων περιστατικών θα γίνεται από ένα αυτόνομο τμήμα και όχι από ιατρούς “δανεικούς” από αλλά τμήματα των νοσοκομείων».

Τέλος, ο κ. Παππάς τονίζει πως «Το μοντέλο αυτό, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, θα συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών με επείγοντα προβλήματα υγείας και κατά συνέπεια θα αυξήσει την ικανοποίηση των πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο και υπηρετούμε».