Δίπλα στους πολίτες του Κιλκίς
May 17, 2023
Συζήτηση με τους κατοίκους της Νέας Σάντας
May 18, 2023

Για μένα η πολιτική είναι υποχρέωση κάθε πολίτη

-Υποψήφιος βουλευτής στον νομό Κιλκίς. Τι κρατάτε από αυτή την προεκλογική περίοδο;

-Η προεκλογική περίοδος μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά πολίτες από όλες τις περιοχές και τα χωριά του νομού. Το πιο έντονο αποτύπωμα που κρατάω είναι η απογοήτευση όλων αυτών των ανθρώπων. Το Κιλκίς είναι αποδεδειγμένα η πιο παραμελημένη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες νιώθουν δικαίως το αίσθημα της αδικίας, διότι δεν στηρίχθηκαν θεσμικά από όσους εκλέχθηκαν για να τους εκπροσωπούν και πολύ περισσότερο απογοητεύτηκαν από εκείνους που είχαν και αξιώματα Υπουργών και όμως δεν άφησαν κανένα έργο για τον τόπο τους, παρά μόνο τον τίτλο τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς αναζητούν το νέο.

-Τα τελευταία χρόνια είδαμε την νέα γενιά να γίνεται στόχος από ένα μέρος του πολιτικού συστήματος με αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη του προς αυτό. Πώς κατά την γνώμη σας αυτά τα παιδιά θα εμπιστευτούν ξανά την πολιτική;

-Το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι η νέα γενιά. Το οφείλουν πρώτα από όλους στον εαυτό τους. Η νέα γενιά είναι αυτή που χτίζει το μέλλον της, τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες της. Πως είναι δυνατόν να επιτρέψουμε όλοι στο παλιό κακό πρότυπο πολιτικών να αποφασίσει για ακόμη μια φορά για τις ζωές μας;

Τα νέα παιδιά πρέπει να αφήσουν στην άκρη την απογοήτευση και δώσουν χώρο στην αγωνιστικότητα. Μόνο έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα σε αυτή τη χώρα. Η νέα γενιά πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα που θα λέει όχι στη διαπλοκή, όχι στην οικογενειοκρατία, όχι στα συμφέροντα. Αν υπάρχει ένα όπλο στα χέρια μας, αυτό είναι η ψήφος μας, ας μην τους τη χαρίσουν λοιπόν.

-Γιατί Πέτρος Παππάς και γιατί ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Κιλκίς;

-Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τη Δικαιοσύνη Παντού, σε μια εποχή που οι αδικίες έγιναν καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, να θωρακίσουμε το Ε. Σ. Υ. διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας με όρους δίκαιους, να συστήσουμε ένα κράτος πρόνοιας που θα στέκεται αρωγός σε κάθε πολίτη.

Πέτρος Παππάς, γιατί όπως είπα και νωρίτερα δεν μπορούμε να αφήνουμε το παλιό κακό διαπλεκόμενο σύστημα να καθορίζει τις ζωές μας. Όπως ήδη γνωρίζετε είμαι γιατρός στο δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και 17 χρόνια, για εμένα η πολιτική δεν αποτελεί τρόπο για να εξασφαλιστώ οικονομικά. Για εμένα η πολιτική είναι υποχρέωση κάθε πολίτη.

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ο τρόπος να αλλάξουμε τα πράγματα. Και εδώ στο Κιλκίς έχουμε δει ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή, είναι θέμα επιβίωσης, καθώς οι έως τώρα πολιτικοί δεν έχουν αφήσει κανένα θετικό αποτύπωμα στο νομό.

-Ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες; Τι σας λένε; Τι θέλουν;

-Αδιαμφισβήτητα το βασικό πρόβλημα όλων των πολιτών είναι τα οικονομικά. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα. Η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έχει πέσει κατά πολύ μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις σε όλα τα αγαθά. Αφενός δεν υπάρχει ένα σχέδιο αποτελεσματικών λύσεων από τη Νέα Δημοκρατία και αφετέρου δεν υπάρχει ένα κράτος πρόνοιας για να μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία που ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέσπισε κοινωνικά επιδόματα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της ισότητας, είναι αυτή που καλεί σήμερα τους πολίτες να επιβιώνουν με market pass. Επιπλέον, το Κιλκίς έχει υποστεί μια σημαντική μείωση του πληθυσμού. Είναι αμέτρητες οι οικογένειες που μου λένε για τα παιδιά τους που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.

Τέλος, λόγω της ειδικότητας μου, οι πολίτες μου εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πρόσβαση στην υγεία. Τα κενά, οι ελλείψεις και οι κάκιστες επιλογές κυβέρνησης και διοίκησης έχουν αφήσει το νοσοκομείο του Κιλκίς στην “τύχη” και το ίδιο και τις ζωές μας. Είναι δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία οδηγεί το Ε. Σ. Υ. στην ιδιωτικοποίηση και είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Γνώμη του Κιλκίς στον Babis Karageorgiou